Little Bunny Dwarf Fountain Grass | Pennisetum alopecuroides

Pennisetum Little Bunny: Wanneer Planten Voor Een Prachtige Tuin

Pennisetum Little Bunny: Wanneer Planten Voor Een Prachtige Tuin

Little Bunny Dwarf Fountain Grass | Pennisetum Alopecuroides

Keywords searched by users: pennisetum little bunny wanneer planten pennisetum little bunny combineren, pennisetum little bunny prijs, pennisetum little bunny verzorging, pennisetum little bunny hoogte, pennisetum little bunny hoeveel per m2, pennisetum little bunny intratuin, pennisetum alopecuroides ‘little bunny, pennisetum little bunny breedte

Wat is Pennisetum ‘Little Bunny’?

Pennisetum ‘Little Bunny’ is een siergras dat behoort tot de familie Poaceae en is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Het staat bekend om zijn compacte formaat en aantrekkelijke uiterlijk, waardoor het een populaire keuze is onder tuiniers. Dit siergras heeft veel te bieden, van zijn opvallende bloeiwijzen tot zijn onderhoudsvriendelijke karakter. In dit artikel zullen we een gedetailleerde beschrijving geven van Pennisetum ‘Little Bunny’ en alles bespreken wat u moet weten over het planten en onderhouden ervan.

Beschrijving van Pennisetum ‘Little Bunny’

Pennisetum ‘Little Bunny’ is een dwergvorm van het lampenpoetsersgras, wat betekent dat het een kleinere en compactere versie is van het oorspronkelijke grassoort. Het heeft fijne, groene grasbladeren die een aantrekkelijke textuur toevoegen aan uw tuin. De bloeiwijzen van Pennisetum ‘Little Bunny’ zijn langwerpig en pluimvormig, en groeien in borstelachtige clusters bovenop de bladeren. Deze bloeiwijzen hebben doorgaans een crèmekleurige tint, waardoor ze opvallen en interesse creëren in uw buitenruimte.

Kenmerken van Pennisetum ‘Little Bunny’

Pennisetum ‘Little Bunny’ heeft enkele unieke kenmerken die het onderscheiden van andere siergrassen. Ten eerste bereikt het een hoogte van ongeveer 30-40 cm, waardoor het perfect is voor kleinere tuinen of borders. De compacte groeiwijze zorgt ervoor dat het gras niet te veel ruimte inneemt, maar toch een opvallende aanwezigheid heeft.

Een ander kenmerk van Pennisetum ‘Little Bunny’ is dat het in de herfst verkleurt naar mooie tinten van geel en oranje. Deze verandering in kleur voegt een extra dimensie toe aan uw tuin en kan een prachtig herfstlandschap creëren.

Geschikte groeiomstandigheden voor Pennisetum ‘Little Bunny’

Om Pennisetum ‘Little Bunny’ succesvol te kunnen kweken, is het belangrijk om te weten welke groeiomstandigheden het nodig heeft. Dit siergras gedijt het beste in goed doorlatende grond en verdraagt zowel zon als halfschaduw. Het kan echter ook groeien in licht vochtige grond.

Het is raadzaam om Pennisetum ‘Little Bunny’ te planten op een plek waar het enkele uren direct zonlicht ontvangt, aangezien dit de kleur en bloei bevordert. Dit gras is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -15°C verdragen, dus het is geschikt voor de meeste delen van Nederland.

Planten van Pennisetum ‘Little Bunny’

Nu we de kenmerken en groeiomstandigheden van Pennisetum ‘Little Bunny’ hebben besproken, is het tijd om te leren hoe u het gras kunt planten. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat uw Pennisetum ‘Little Bunny’ gezond groeit:

1. Kies een geschikte plantlocatie: Selecteer een plek in uw tuin die voldoende zonlicht ontvangt en het liefst goed doorlatende grond heeft.

2. Bereid de grond voor: Verwijder eventueel onkruid en verbeter de grondkwaliteit door compost toe te voegen. Zorg ervoor dat de grond goed wordt losgemaakt en vrij is van grote brokken.

3. Graaf een plantgat: Maak een gat dat iets groter is dan de kluit van de plant. Zorg ervoor dat het gat diep genoeg is zodat de bovenkant van de kluit gelijk komt met het omringende grondniveau.

4. Plaats de plant: Plaats de kluit van de Pennisetum ‘Little Bunny’ in het plantgat en vul de openingen rondom de wortels op met aarde. Druk de grond voorzichtig aan om eventuele luchtbellen te verwijderen.

5. Water geven: Geef de plant direct na het planten grondig water om de wortels te helpen vestigen. Blijf de plant regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, zodat de grond vochtig blijft.

Wanneer Pennisetum ‘Little Bunny’ planten?

Pennisetum ‘Little Bunny’ kan het beste worden geplant in het voorjaar of de vroege zomer, wanneer de grond opwarmt en er minder kans is op vorst. Het planten gedurende deze periode geeft het gras voldoende tijd om te groeien en te vestigen voordat de winter aanbreekt.

Als u ervoor kiest om Pennisetum ‘Little Bunny’ in de herfst te planten, is het belangrijk om dit minstens zes weken voor de eerste vorst te doen. Op deze manier hebben de wortels voldoende tijd om zich te ontwikkelen voordat de koude temperaturen arriveren.

Voorbereiding van de grond voor het planten van Pennisetum ‘Little Bunny’

De juiste voorbereiding van de grond is essentieel voor het succesvol planten van Pennisetum ‘Little Bunny’. Volg deze stappen om de grond voor te bereiden:

1. Verwijder onkruid: Verwijder eventuele onkruidgroei in het gebied waar u van plan bent Pennisetum ‘Little Bunny’ te planten. Dit voorkomt concurrentie om voedingsstoffen en voorkomt verstikking van het gras.

2. Graaf de grond om: Graaf de grond ongeveer 15-20 cm diep om ervoor te zorgen dat deze goed los is. Dit verbetert de afwatering en zorgt ervoor dat de wortels van het gras zich gemakkelijk kunnen verspreiden.

3. Voeg compost of organische meststoffen toe: Meng organische materialen zoals compost of mest door de grond om de voedingswaarde te verhogen. Dit zal het gras helpen bij de groei en ontwikkeling.

4. Nivelleer de grond: Hark de grond glad en zorg ervoor dat deze gelijk is. Dit zorgt voor een gelijkmatige groei van het gras en voorkomt waterophoping.

Hoe Pennisetum ‘Little Bunny’ planten?

Het planten van Pennisetum ‘Little Bunny’ is vrij eenvoudig en vereist niet veel ervaring. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat uw Pennisetum ‘Little Bunny’ goed wordt geplant:

1. Graaf een plantgat: Graaf een gat dat iets groter is dan de kluit van de plant. Dit zorgt ervoor dat de wortels voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden.

2. Plaats de plant in het gat: Plaats de kluit van de Pennisetum ‘Little Bunny’ in het gat en vul eventuele openingen rondom de wortels op met aarde. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit gelijk komt met het omringende grondniveau.

3. Druk de grond voorzichtig aan: Gebruik uw handen om de grond voorzichtig aan te drukken rond de wortels om eventuele luchtbellen te verwijderen. Dit helpt de wortels om contact te maken met de grond en bevordert een gezonde groei.

4. Geef water: Geef de plant direct na het planten grondig water om de wortels te hydrateren. Blijf de plant regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft.

Onderhoud van Pennisetum ‘Little Bunny’

Pennisetum ‘Little Bunny’ is over het algemeen een onderhoudsvriendelijk siergras. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw Pennisetum ‘Little Bunny’ gezond en mooi blijft:

1. Water geven: Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd overmatige watergift om wateroverlast te voorkomen.

2. Mulchen: Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch helpt ook bij het behouden van een constante bodemtemperatuur, wat gunstig is voor Pennisetum ‘Little Bunny’.

3. Snoeien: Snoei Pennisetum ‘Little Bunny’ in het vroege voorjaar voordat het nieuwe groei begint. Knip de oude stelen terug tot ongeveer 5 cm boven de grond om plaats te maken voor nieuwe groei.

4. Bemesting: Geef Pennisetum ‘Little Bunny’ eenmaal per jaar een lichte bemesting met een uitgebalanceerde meststof. Dit helpt bij een gezonde groei en bevordert de bloei.

Problemen en ziekten bij Pennisetum ‘Little Bunny’ en hoe ze te behandelen

Pennisetum ‘Little Bunny’ kan vatbaar zijn voor bepaalde problemen en ziekten. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hoe u ze kunt behandelen:

1. Bladluizen: Bladluizen kunnen af en toe Pennisetum ‘Little Bunny’ aantasten. Gebruik een milieuvriendelijke insecticide om ze te behandelen en verwijder aangetaste bladeren indien nodig.

2. Roest: Roestziekte kan bladeren van Pennisetum ‘Little Bunny’ aantasten en ze een roestig uiterlijk geven. Verwijder aangetaste bladeren en gebruik een fungicide om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

3. Woelmuizen: Woelmuizen kunnen de wortels van Pennisetum ‘Little Bunny’ beschadigen. Installeer afweermiddelen zoals woelmuizenkorven om te voorkomen dat ze de planten bereiken.

4. Vorstschade: Pennisetum ‘Little Bunny’ kan gevoelig zijn voor vorstschade. Bedek de planten met een laag mulch of tuinvlies om ze te beschermen tijdens koude wintermaanden.

Veelgestelde vragen

Q: Kun je Pennisetum ‘Little Bunny’ combineren met andere planten?
A: Ja, Pennisetum ‘Little Bunny’ kan goed gecombineerd worden met andere siergrassen, vaste planten en bloeiende planten. Het vormt een mooie aanvulling op borders en tuinontwerpen.

Q: Wat is de prijs van Pennisetum ‘Little Bunny’?
A: De prijs van Pennisetum ‘Little Bunny’ kan variëren afhankelijk van de kwekerij en de grootte van de plant. Het is raadzaam om prijzen te vergelijken bij verschillende bronnen voordat u uw aankoop doet.

Q: Hoe moet ik Pennisetum ‘Little Bunny’ verzorgen?
A: Pennisetum ‘Little Bunny’ vereist regelmatig water geven, mulchen, snoeien en een lichte bemesting voor optimale verzorging. Zorg er ook voor dat het gras voldoende zonlicht en goed doorlatende grond krijgt.

Q: Hoe hoog wordt Pennisetum ‘Little Bunny’?
A: Pennisetum ‘Little Bunny’ bereikt doorgaans een hoogte van ongeveer 30-40 cm.

Q: Hoeveel Pennisetum ‘Little Bunny’ planten per vierkante meter?
A: Het wordt aanbevolen om ongeveer 6-8 Pennisetum ‘Little Bunny’ planten per vierkante meter te planten voor optimale groei en een mooie vulling van de ruimte.

Q: Is Pennisetum ‘Little Bunny’ verkrijgbaar bij Intratuin?
A: Het assortiment van Intratuin kan variëren, dus het is het beste om contact op te nemen met uw lokale Intratuin-winkel om te controleren of ze Pennisetum ‘Little Bunny’ op voorraad hebben.

Q: Wat is de breedte van Pennisetum ‘Little Bunny’?
A: Pennisetum ‘Little Bunny’ heeft een spreidingsbreedte van ongeveer 20-30 cm.

Q: Is Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’ hetzelfde als Pennisetum ‘Little Bunny’?
A: Ja, Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’ en Pennisetum ‘Little Bunny’ verwijzen naar dezelfde plant en kunnen door elkaar worden gebruikt.

In dit artikel hebben we

Categories: Delen 30 Pennisetum Little Bunny Wanneer Planten

Little Bunny Dwarf Fountain Grass | Pennisetum alopecuroides
Little Bunny Dwarf Fountain Grass | Pennisetum alopecuroides

Pennisetum Little Bunny Combineren

Pennisetum ‘Little Bunny’ combineren: Een Complete Gids

Pennisetum ‘Little Bunny’, ook wel bekend als lampenpoetsersgras, is een populaire siergrassoort die bekend staat om zijn charmante uitstraling en compacte formaat. Dit gras wordt vaak gebruikt om een vleugje natuurlijke schoonheid en textuur toe te voegen aan tuinen, borders en landschappen. Het combineren van Pennisetum ‘Little Bunny’ met andere planten en bloemen kan een prachtige en harmonieuze uitstraling creëren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het combineren van Pennisetum ‘Little Bunny’ en verschillende planten en geven we je handige tips en richtlijnen om het beste uit deze combinaties te halen.

## Wat is Pennisetum ‘Little Bunny’?

Pennisetum ‘Little Bunny’ is een dwergvorm van Pennisetum alopecuroides, een soort siergras dat van nature voorkomt in Oost-Azië en delen van Australië. Dit gras groeit in compacte, dichte bosjes met groene, zachte bladeren die lijken op het pluizige staartje van een konijn, vandaar de naam ‘Little Bunny’. Het is een winterharde en gemakkelijk te onderhouden plant, die gedijt in zowel zon als halfschaduwrijke omstandigheden.

## Waarom Pennisetum ‘Little Bunny’ combineren?

Het combineren van Pennisetum ‘Little Bunny’ met andere planten kan zorgen voor een prachtig contrast in texturen, kleuren en hoogtes. Deze siergrasvariëteit voegt een vleugje luchtigheid en beweging toe aan de tuin, waardoor een dynamisch element ontstaat. Het compacte formaat maakt het ook een uitstekende keuze voor kleine tuinen, rotstuinen en borders. Door Pennisetum ‘Little Bunny’ met andere planten te combineren, kun je een uitnodigende en sfeervolle omgeving creëren.

## Combinatie-ideeën voor Pennisetum ‘Little Bunny’

1. Pennisetum ‘Little Bunny’ en lavendel: Deze combinatie is een klassieker. Het paars van de lavendelbloemen en het groen van het lampenpoetsersgras vormen een prachtig kleurencontrast. Plant de lavendel in de buurt van Pennisetum ‘Little Bunny’ om een visueel aantrekkelijke en geurige hoek in je tuin te creëren.

2. Pennisetum ‘Little Bunny’ en sedum: Sedum is een vetplant die vaak wordt gebruikt om droogtebestendige en onderhoudsarme tuinen te creëren. De textuur en kleur van sedum vullen het siergras perfect aan. Plant deze combinatie in een zonnige border voor een mooi contrast en een gemakkelijk te onderhouden tuin.

3. Pennisetum ‘Little Bunny’ en salie: Salie is een kruidachtige plant met mooie grijsgroene bladeren en paarse bloemen. Het combineren van salie met Pennisetum ‘Little Bunny’ creëert een rustgevende en harmonieuze uitstraling. Deze combinatie gedijt goed in zowel formele als informele tuinen.

4. Pennisetum ‘Little Bunny’ en asters: Asters zijn prachtige herfstbloemen die een vleugje kleur toevoegen aan de tuin. Combineer Pennisetum ‘Little Bunny’ met asters om een dynamische en levendige hoek te creëren. Deze combinatie voegt interesse toe aan de tuin, vooral tijdens de nazomer en de herfst.

5. Pennisetum ‘Little Bunny’ en vrouwenmantel: Vrouwenmantel is een bodembedekker met mooie, groene bladeren en delicate gele bloemen. Het fijne blad van vrouwenmantel vormt een interessant contrast met de pluizige structuur van Pennisetum ‘Little Bunny’. Plant deze combinatie in schaduwrijke hoeken voor een romantische en betoverende uitstraling.

## Tips voor het combineren van Pennisetum ‘Little Bunny’

– Overweeg de groeihoogtes van de gecombineerde planten bij het maken van je ontwerp. Zorg ervoor dat de planten in harmonie zijn en elkaar niet overwoekeren.

– Combineer Pennisetum ‘Little Bunny’ met planten die dezelfde groeiomstandigheden vereisen, zoals zonlicht en bodemtype.

– Kies planten met contrasterende kleuren om visuele interesse toe te voegen aan je tuin. Overweeg ook het gebruik van planten met verschillende bloeitijden om het hele seizoen door kleur in je tuin te hebben.

– Experimenteer met verschillende combinaties en wees niet bang om te experimenteren. Tuinieren is een creatief proces, dus geniet van het ontdekken van nieuwe combinaties en het creëren van je eigen unieke tuinlandschap.

FAQ – Veelgestelde vragen

1. Is Pennisetum ‘Little Bunny’ winterhard?

Ja, Pennisetum ‘Little Bunny’ is winterhard en kan temperaturen onder het vriespunt verdragen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in gematigde klimaten.

2. Hoe moet ik Pennisetum ‘Little Bunny’ snoeien?

In het voorjaar kun je de oude, dorre bladeren van Pennisetum ‘Little Bunny’ terugsnoeien. Knip de bladeren tot vlak boven de grond af om plaats te maken voor nieuwe, frisse groei.

3. Kan ik Pennisetum ‘Little Bunny’ in een pot kweken?

Ja, Pennisetum ‘Little Bunny’ kan ook in een pot worden gekweekt. Zorg ervoor dat de pot goed wordt afwaterend en gebruik een goed doorlatende potgrond. Plaats de pot op een zonnige plek en geef regelmatig water.

4. Hoe vaak moet ik Pennisetum ‘Little Bunny’ water geven?

Pennisetum ‘Little Bunny’ heeft matige waterbehoefte. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om overtollig vocht te voorkomen.

5. Moet ik Pennisetum ‘Little Bunny’ bemesten?

Pennisetum ‘Little Bunny’ heeft geen speciale bemesting nodig. Het gras kan goed gedijen in normale tuingrond. Als je wilt, kun je in het voorjaar een langzaamwerkende meststof toepassen om de groei en bloei te bevorderen.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer te weten te komen over het combineren van Pennisetum ‘Little Bunny’ met andere planten. Experimenteer met verschillende combinaties en creëer je eigen unieke tuinlandschap met deze charmante siergrassoort. Veel plezier met tuinieren!

Pennisetum Little Bunny Prijs

Pennisetum Little Bunny Prijs: Een In-Depth Gids

Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’, ook wel bekend als lampenpoetsersgras, is een populaire siergrasvariëteit die wordt gewaardeerd om zijn compacte formaat en charmante pluimachtige bloemen. In dit artikel zullen we in detail ingaan op de prijs van Pennisetum Little Bunny in Nederland. We zullen ook belangrijke informatie verstrekken over deze plant, inclusief kenmerken, groeiomstandigheden en verzorgingstips. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over Pennisetum Little Bunny.

Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’ – Plant en Grow

Een van de belangrijkste bronnen van informatie over Pennisetum Little Bunny in Nederland is het online plantencentrum Plant en Grow. Volgens hun website is Pennisetum Little Bunny verkrijgbaar voor een prijs van €6,95 per plant. Deze prijs is gebaseerd op een potmaat van 9×9 cm. Het is belangrijk op te merken dat prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de leverancier. Het wordt aanbevolen om rechtstreeks contact op te nemen met de leverancier voor de meest actuele prijsinformatie.

Pennisetum ‘Little Bunny’ – Lampenpoetsersgras

Een andere bron waar je Pennisetum Little Bunny kunt aanschaffen is het online tuincentrum Groene Paradijs. Op hun website bieden ze Pennisetum Little Bunny aan voor een prijs van €7,95 per plant. Deze prijs is gebaseerd op een potmaat van 9×9 cm. Het Groene Paradijs geeft ook aan dat de plant beschikbaar is in verschillende potmaten en dat de prijzen dienovereenkomstig kunnen variëren. Het is raadzaam om de website van het Groene Paradijs te bezoeken voor meer informatie over beschikbaarheid en prijzen.

Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’ – Plantbezorgd.nl

Plantbezorgd.nl is een andere online bron waar je Pennisetum Little Bunny kunt kopen. Op hun website bieden ze de plant aan voor een prijs vanaf €5,95 per plant. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de potmaat en de leverancier. Plantbezorgd.nl biedt ook de mogelijkheid om de plant te laten bezorgen, wat handig kan zijn als je geen tijd hebt om naar een fysieke winkel te gaan.

Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’ – Willaert.be

Willaert.be is een tuincentrum dat Pennisetum Little Bunny aanbiedt in Nederland. Helaas vermeldt hun website geen specifieke prijsinformatie voor de plant. Het is raadzaam om contact op te nemen met Willaert.be voor meer informatie over beschikbaarheid en prijzen.

Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’ – Yarinde.nl

Yarinde.nl is een andere online tuinwinkel waar je Pennisetum Little Bunny kunt vinden. Helaas tonen ze geen specifieke prijsinformatie op hun website. Het wordt aanbevolen om rechtstreeks contact op te nemen met Yarinde.nl voor de meest recente prijsinformatie.

Pennisetum (lampenpoetsersgras) – soorten, snoeien en meer

Naast de specifieke bronnen die we hebben genoemd, is er ook algemene informatie beschikbaar over Pennisetum en lampenpoetsersgras op de website van Green Fingers Online. Dit artikel bevat gedetailleerde informatie over Pennisetum-soorten, inclusief tips over snoeien en verzorging. Het is een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in Pennisetum Little Bunny of andere variëteiten van dit siergras.

Veelgestelde vragen (FAQs) over Pennisetum Little Bunny:

1. Wat is de gemiddelde hoogte van Pennisetum Little Bunny?
Pennisetum Little Bunny bereikt een hoogte van ongeveer 30-45 cm.

2. Wanneer bloeit Pennisetum Little Bunny?
Pennisetum Little Bunny bloeit van juli tot september, met pluimachtige bloemen die een mooie toevoeging zijn aan de tuin.

3. Wat zijn de ideale groeiomstandigheden voor Pennisetum Little Bunny?
Pennisetum Little Bunny gedijt het beste op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Het verdraagt ​​ook droogte maar houdt van regelmatig water geven.

4. Hoe moet ik Pennisetum Little Bunny snoeien?
In het vroege voorjaar kun je de droge stelen van Pennisetum Little Bunny terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond. Dit zal de groei van nieuwe scheuten bevorderen.

5. Is Pennisetum Little Bunny winterhard?
Ja, Pennisetum Little Bunny is over het algemeen winterhard in Nederland. Het kan echter wel wat extra bescherming nodig hebben tijdens strenge winters. Bedek de plant met stro of mulch om de wortels te beschermen tegen vorst.

6. Kan ik Pennisetum Little Bunny in een pot kweken?
Ja, Pennisetum Little Bunny kan ook in een pot worden gekweekt. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft en kies een goed doorlatend potgrondmengsel.

Conclusie:

Pennisetum Little Bunny is een prachtige siergrasvariëteit die gemakkelijk verkrijgbaar is in Nederland. Hoewel de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de leverancier en het seizoen, heeft dit artikel je voorzien van verschillende opties om Pennisetum Little Bunny te kopen. Vergeet niet om de specifieke verzorgingstips te volgen om ervoor te zorgen dat je deze plant succesvol kunt laten groeien in je tuin. Geniet van de schoonheid en sierlijkheid van Pennisetum Little Bunny in je buitenruimte!

Samenvatting 38 pennisetum little bunny wanneer planten

See more here: b1.brokengroundgame.com

Learn more about the topic pennisetum little bunny wanneer planten.

See more: https://b1.brokengroundgame.com/sport/

Related Posts

Để lại một bình luận

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *